Translate

torstai 23. tammikuuta 2014

jauheliha calzonet

http://tupuv.blogspot.fi/2014/01/jauhelihacalzone.html


löysin eilen mukavaan itselleni uuteen blogiin,tupun tupa nimeltään.sieltä löytyi paljon ihania reseptejä..ja tämä jauheliha calzone oli niin ihanan kuuloinen ja näytti hyvältä että oli pakko tehdä!muutin ohjetta täytteiden puolesta ja laitoin vähän enemmän vettä ja jauhoja pohjaan. ihania tuli kun malttoi kaulita ihan littanaksi. sai melkein kuultaa läpi,ettei kohonnut liikaa paistaessa,ensimmäisissä oli miehen mielestä liian paksu pohja.

 jauheliha calzonet

4dl vettä
2tl kuivahiivaa
hyppysellinen sokeria(mä käytin steviaa)
1rkl suolaa
1rkl öljyä
10dl(n) vehnäjauhoja

sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen
lisää sokeri ja suola
sitten sekoittele joukkoon jauhot
ja lopuksi öljy
mulla  ei ole konetta eli vaivasin käsin kimmoisaa taikinaa ja annoin kohota kaksin kertaiseksi.

täytteitä tein muutamia erilaisia

jauhelihatäyte
400g naudan kevyt jauhelihaa 9% rasvaa (kyllä muutkin sopii)
puolikas sipuli tai maun mukaan,mä käytin taas valmiiksi kuutioituja pakaste sipuleita puoli pussia
mietoa tomaaatti salsa kastiketta 125g
ripaus pippurisekoitusta
ripaus suolaa
kevyempää juustoraastetta 15% rasvaa jokaiseen piiraaseen väliin.

tää oli se perus ohje mihin lisäilin muuta sekaan. 
versio yksi
keitettyä kananmunaa hienonnettuna
ananaspaloja pienittyinä.

versio kaksi
kebab lastuja
ananas paloja pienennettyinä

versio kolme
 tähän ei tullut ollenkaan jauhelihaa
kinkku suikaleita
ananasta
kirsikkatomaatteja pieninä paloina
juustoraastetta

mä en tapani mukaan lukenut ohjetta kunnolla,eli sekoitin kaikki jauhelihan sekaan,mutta siitä tuli niinkin tosi herkkua, otin pieniä paloja taikinasta ja kaulin ne hyvin ohuiksi ja tein melko pieniä piiraita. laitoin jauhelihaa pohjan päälle ja sitten lisukkeet,kinkkutäytteeseen lisäsin pippuria.sitten käänsin toisen puolen taikinasta piiraan päälle,kauniita ei ensimmäiset ollut,mutta todella herkkua!! voidellaan kananmunalla ja paistetaan 250 asteessa n.12-15 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeita.


tässä pari erilaista versiota,kaikille maistui ja jokaiselle oli maun mukaan.teen taatusti uusiksi,ehkäpä poikien synttäreille?lisäkkeenä viher salaattia,nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti